NEWS/BLOG

Stigla je pseća oluja

Danas je objavljena zajednička verzija pjesme “Pseća oluja” za čiji miks se pobrinuo Sandi Bratonja, inače basist i klavijaturist Urbanovog sastava 4. Sandi Bratonja ujedno potpisuje i rad na video spotu, a tekst i glazbu Damir Urban.

u “Psećoj oluji” sudjelovali su: Almir Gabrić, Amir Mahmutović, Amir Šehić, Amira Medunjanin, Ana Ćorić, Ana Šantar, Ante Gelo, Antonino Šimić, Antonio Tomić, Atea , Barbara Markešić, Borna Jaklenec, Bruno Antolić, Carlo Škopac, Centar za autizam, Jan Šokcević, Bojan Šolaja, Leonardo Iličić, Luka Glavaš, Andrej Janjatović, Nikola Vukelić, Christian Brozović, Dalibor Draščić, Darko Roglić, David Adžić , David Kumpare, Lukas i Ivano Žic, Dorijan Rupčić, Elna Bukvić, Emil Töpfer, Filip Dorić, Frajle, Hrvoje Medanić, Hrvoje Sušanj, Igor Bezinović , Imran Duraj, Ingrid Ganić i Maud Merchie Ganic, Iva Janković i Saša Popović, Ivan Dečak, Ivan Polonio, Ivana Martić, Ivo Prodan , Jasmina Alihodžić, Jimi Saša Kesić i Mia Kesić, Joke Sorić, Josip Bušić, Josip Horvat, Jovica Zailac, Karolina i Matija Zahatek, Katarina Bošnjak, Katarina Lukić, Krešo Kokić , Kristijan Golub, Kristina Draženović, Luka Katić, Luka Skomerža, Luka Zulian, Maja Miklaužić, Šime Malenica, Marcel , Marko Bratoš i Gina Damjanović, Marko Bregant, Marko Kanceljak, Marko Kosanović, Marko Milovac, Maša Magzan, Matej Milošev , Matija Burek, Medarda Pack, Mihael Štaka, Mihaela Pavlović, MIljan Sredić, Mirsada Begović, Mladen Kojić, Mox i Mitja, Nataša Antulov i Nuša Zelić, Neira Music, Nikola Crnković, Nikola Petrović, Nikola Stoleski, Nikša i Goran Bratoš, Nino Anton Krajcer, Nino Vukčević, Marta, Petar, Antonija, Marija i Danijel Mandić, Paulina Lancic, Petar Ležaja, Rade Šerbedžija, Milica Šerbedžija, Roko Bačić, Sandra Vagaja, Sanel Kabiljagić, Sanja Flajs Vidaković i mačka, Slaven Lambaša, Slavica Peručica, Srđan Badurina, Stipe Mađor, Stipica Lucić, Suzana Borković , Teodora Mudrić, Tinka Kalajžić, Uglješa Goljanin, Uroš Krstin, Valnea Žauhar, Vanja i Tea Dražić, Vice Strgačić, Vida Žagar, Vladimir Garić, Zexa, Zorana Vladisavljević, Zvonimir Kavan, Tomislav Torjanac, Sandi Bratonja, Luka Toman, Saša Markovski, Marko Bradaschia, Damir Urban.

izvor : https://ravnododna.com/urban-4-i-mnostvo-fanova-i-prijatelja-snimili-psecu-oluju/

Urban u Rijeci održao nesvakidašnji koncert

 

damir-urban

 

Uz glazbenu pratnju Luke Tomana i Sandija Bratonje, Urban je iz riječkog kvarta Podvežica krenuo pjevati svojim sugrađanima s vrha gradskog Turstičkog autobusa. Planirano je da se tijekom dana zaustavi na 12 lokacija i na svakoj od njih održi mini koncert u trajanju od 10-ak minuta.

Lokacije su odabrane tako da građani mogu slušati koncert s balkona, prozora, bez potrebe napuštanja svojih domova. Inicijativu za ovakvom podrškom Riječanima pokrenuo je sam Damir Urban, uz potporu Grada Rijeke, kao poklon svim građanima te kao podrška inicijativi #ostanidoma kao mjere sprječavanja širenja epidemije koronavirusa.

 

Izvor N1

Dolazi pseća oluja

 

dragi prijatelji,

kao što smo najavili prije nekoliko dana, objavljujemo demo verziju pjesme pseća oluja. naime, kad su nam se ranije dogovoreni koncerti počeli odgađati i otkazivati, zbog novonastale situacije s corona virusom, shvatili smo da će se, barem na neko vrijeme, naš život, kao i životi većine ljudi svijeta, dosta promijeniti. stoga smo odlučili pronaći novi način kako ipak stvarati i raditi, kako ostati sami, ali ipak svi zajedno. i odlučili smo vama, našoj publici, našim prijateljima i kolegama glazbenicima, dati mogućnost da zajedno napravimo nešto novo. svi smo više manje u istoj situaciji, pa zašto ne iskoristiti najbolje od nje i isprobati nešto novo, pokušati se okušati u nečemu u čemu smo svi “amateri”, jer nitko od nas i ne zna kako funkcionirati sada. pseća oluja je nastala u našim domovima, za njezinu se demo verziju urban&4 nisu sastali, svatko od nas je doma snimao svoj dio koji smo onda na kraju samo “spojili”. našoj maloj akciji se pridružio i naš prijatelj tomislav torjanac koji je napravio vizual pseće oluje. ono što bismo mi voljeli je da nam se pridružite. pošaljite nam svoju izvedbu, u bilo kojoj formi, na bilo kojem instrumentu, samo glasom, tiho ili glasno, cijelu ili samo dio, samo audio ili i video i na pseca.oluja@gmail.com na linkovima koji vam dijelimo ćete pronaći: demo verziju pjesme, tekst, harme, instrumentalnu verziju po kojoj možete pjevati, samo vokalnu po kojoj možete svirati. vaše snimke ćemo prikupljati naredna 2 tjedna i onda koristeći sve te zapise napraviti konačnu verziju pjesme, te ćemo tako svi zajedno, ujedinjeni u svojim ostancima kod kuće, biti tvorci i izvođači pseće oluje. također, ako želite dijeliti vaše snimke, označite nas u objavama (i #psecaoluja) da se lakše pratimo. 🙂 mi vjerujemo da je ovo dobra prilika da po prvi puta ikad radimo pjesmu zajedno s vama, umjesto da pjesmu radimo sami za vas. nadamo se da ćemo imati konačnu verziju s velikim brojem izvođača. ostanite doma, i kad smo odvojeni pjevajmo i svirajmo zajedno! https://www.dropbox.com/sh/cohox73vu9…

glazba i tekst: Damir Urban

aranžman: Urban&4

akustična gitara 1: Luka Toman

akustična gitara 2: Sandi Bratonja

akustična gitara 3: Damir Urban

prateći: Saša Markovski i Marco Bradaschia

Flash mob na riječkom Korzu

 

Na riječkom Korzu, u subotu 14. rujna 2019.g., u sklopu promocije projekta Europske prijestolnice kulture, izveden je Flash mob, plesni nastup u kojem su sudjelovali plesači i plesačice Plesnog centra K2K.

Atraktivan nastup, koji je u tri navrata izveden kao dio promotivnih aktivnosti projekta Europske prijestolnice kulture, privukao je brojne građane koji su se zatekli na riječkom Korzu, a vrijedni EPK volonteri podijelili su okupljenima informativne brošure o projektu Europske prijestolnice kulture koje donose i dio programa najavljenog za 2020. godinu.

Važno je naglasiti kako će se ovi plesni nastupi, u sklopu promocije Rijeke – Europske prijestolnice kulture, izvoditi i u drugim gradovima Hrvatske. Osim plesača i plesačica koji sudjeluju u koreografiji, svi su prolaznici slobodni pridružiti se plesom na ulici u slobodnoj formi, te tako podržati i naglasiti važnost plesa, i uopće – kulture – za život grada.

Plesači i plesačice nastupaju u koreografiji voditeljice plesnog ansambla K2K, Kristine Paunovski, uz glazbu autora Sandija Bratonje, multiinstrumentalista iz Rijeke te vokal Borisa Štoka.

Plesni centar K2K čiji je atraktivni nastup ugodno iznenadio Riječane i Riječanke, iza sebe ima brojne nagrade sa međunarodnih i svjetskih natjecanja,  organizacije internacionalnih radionica, festivala i predstava. Kristina Paunovski je o konceptu svoje koreografije rekla da se oslanja na Luku različitosti kao ideju vodilju čiju simboliku u plesnom izričaju postiže kroz nekoliko vizualnih i koreografskih motiva. Uključujući djecu, mlade, muškarce i žene koreografkinja je na ulice dovela zanimljiv plesni nastup sa dozom dječje ljupkosti, mladenačkog trenda, dječačkog suprotstavljanja i ženske stabilnosti” – kako je sama opisala.

Sandi Bratonja, autor glazbe na koju su plesači izveli svoje nastupe, inače surađuje s Damirom Urbanom kao član glazbenog sastava “4”. Osnovao je i vlastiti bend te istoimenu umjetničku udrugu “Sinteza” u sklopu koje organizira više klupskih nastupa i glazbenih radionica za djecu osnovnih škola. Sklada za teatar i film, a u glazbi koju je napravio posebno za ovaj promotivni nastup, pojavljuje se i vokal riječkog glazbenika Borisa Štoka. Kako je autor glazbe naveo, cijela harmonija i ideja inspirirana je pjesmom grupe Grad “Ima li nešto da nas pokrene”. – U vidu ove moderne izvedbe odlučio sam ponuditi odgovor na to pitanje  – navodi Bratonja. A odgovor je akcija odnosno plesni pokret.

Izvor : https://rijeka2020.eu/flash-mob-na-rijeckom-korzu/

Zaustavljanje svijeta

cov

 

Prije dva tjedna nakon dužeg premišljanja objavljen je bez ikakvih intervencija u medijima moj prvi samostalni album.Kao što sam i najavio prije dvije godine , radni naslov albuma bio je “Zaustavljanje svijeta”.Biti će zanimljivo jednom objasniti koliko je sam naslov prizvao  taj termin poznat čitateljima Castanede , ujedno jednog od meni najdražih pisaca.Kako nisam nikad imao previše želje za izdavanjem albuma na klasičan način, odlučio sam se bez diskografa i bez medija jednostavno posvetiti  onom što je bitno , a to je samo rad.Shvatio sam tada da sam u svojim hard diskovima pohranio mnogo projekata , skica i radova pa sam ih odlučio kompilirati i zajedno sa svojim prvim albumom postaviti na servis Bandcamp.Shvatio sam da je sučelje vrlo prijateljsko čak i za moje poimanje korištenja računala.Sva izdanja su besplatna za download, ali ukoliko želite podržati moj rad, ista možete i kupiti.

Sve pjesme sam snimio , odsvirao i otpjevao sam , a na pjesmi “Mi smo laž” su mi pomogli moji drugovi Saša Antić iz TBF sa svojim vokalom te Marco Bradaschia sa svojim sviranjem hihata i ridea.

LINK    https://sandibratonja.bandcamp.com/

Uživajte.